Tarief en vergoeding van therapie Psychologen Leiden

De tarieven en de duur van de behandeling kunnen verschillen per therapeut of psycholoog. Voor afspraken buiten kantooruren of in het weekend betaal je vaak een iets hoger tarief. Zo is relatietherapie ook wat duurder dan individuele therapie. Meer informatie over de kosten en duur per psycholoog of therapeut vind je op de persoonlijke profielen bij Psychologen Nederland.

In de meeste gevallen heb je tussen de 5 en 10 behandelingen nodig. Om een beter inzicht te krijgen in de oorzaak van je klachten. Voor een oplossing van je klachten kan het nodig zijn om meer sessies te volgen. Je mag zelf bepalen hoe vaak je een sessie wil volgen.

Stem het af met je zorgverzekeraar

Het is verstandig om even te informeren bij je zorgverzekeraar over een eventuele vergoeding. Het kan tussen zorgverzekeraars en polissen erg verschillen: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

Ook andere instanties kunnen je helpen met de vergoeding. Het UWV bijvoorbeeld, via het Centrum Indicatiestelling Zorg; veel werkgevers hebben speciale regelingen en studenten kunnen via studiefondsen of een Persoons Gebonden Budget kijken of er nog vergoed wordt.

Betaling en afzeggen

Je ontvangt achteraf een factuur voor de sessie, deze factuur krijg je via FAMED. Een afspraak afzeggen kan altijd, maar laat het 48 uur van tevoren weten, dan kan iemand anders nog ingepland worden. Anders zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.

Als je nog vragen hebt, of als je wilt weten of jij ook geholpen kan worden: bel of mail naar praktijk Psychologen Leiden.