Therapie Leiden helpt je graag bij jouw klacht

Eerst gaat het helemaal over je klacht

Hoewel we snel van je klacht weg zullen werken, is hij, bij aanvang wel heel belangrijk. Het is de reden dat je hier bent. Het is de basis van je besluit in actie te komen.

Je klacht of vraag moet dan ook helemaal begrepen worden. In het eerste gesprek krijg je ruim de kans om je verhaal te doen. De behandelaar luistert actief, vraagt op onderwerpen door en probeert al vragend een totaalbeeld te krijgen van je klacht, je geschiedenis en je mogelijkheden.

Bij Therapie Leiden is er ruime keuze aan methoden en technieken

Er is een breed palet aan mogelijkheden om de behandeling mee in te richten. Dat is belangrijk, want jouw affiniteit met de werkmethode is belangrijk voor het succes van die methode. Niet iedereen leert en werkt hetzelfde; als je liever concreet aan het werk gaat, dan starten we met oefeningen, terwijl als je tot rust wilt komen of op zoek bent naar inzicht er meer geanalyseerd zal worden.

Gericht op zelfredzaamheid

Alle technieken die we gebruiken hebben als doel jouw zelfredzaamheid te vergroten. Of het nu cognitieve gedragstherapie is, mindfulness, ACT of voice dialogue; je leert meer over je klacht, over jezelf en hoe jij jezelf kunt helpen. Dat geeft je sowieso een basaal gevoel van vermogen. In plaats van machteloos te moeten toekijken, kun je wat doen. Dat is voor veel mensen trouwens al heel waardevol.

Bij afsluiting van de behandeling merk je dat er echt iets veranderd is: je bent gegroeid, je kent jezelf beter en hebt meer mogelijkheden jezelf te helpen.

Wat we voor jou kunnen doen

Wil je meer weten over de therapie bij Psychologen Leiden? Bel gerust voor een afspraak (071 – 20 32 016) of stuur een e-mail naar Therapie Leiden. We helpen je graag.